Primer dia a vela en solitari

Sortida divendres tarda. La idea original era anar a cambiar les fustes dels seients de la banyera. He decidit pasar amb la moto pel passeig marítim per veure el mar. La tarda era espectacular, mar quasi plana i prou vent per aixecar veles, així que m'he decidit a provar d'anar a vela sol per primera vegada.
He sortit una milla aproximadament a motor, he provat si el Nancy es mantenia a rumb estable sense tenir el timó fixe y sembla que prou. Amb motor i aproat he issat la major batallant amb els maleits rissos que sempre ho fan un pel feixuc.Major amunt, he sortit gairebé fins a 2 milles de la costa, he virat i he anat tornant que es feia de nit. Arriar la major no ha costa gaire. M'he aproat al vent i he deixat la drissa lliure. He anat plegant com he pogut la major sobre la botavara (aquesta part cal millorarla pequè sempre queda feta una nyap).
Llàstima ho haver sortit abans perquè la tarda era espectacular. No se quina foça de vent hi havia perque l'equip de vent no funciona pero la sensació era d'uns 10 o 12 nusos. El Nancy es movia només amb major, sense gènova, sense anar massa ràpid pero sense sensació d'escora gairebé.
TRIPULACIÓ: MBG
RUTA: 

FOTOS:

Comentaris