Sortida en solitari fins a les xemeneies de Sant Adrià

Sortida d'unes dues hores en solitari. vent de Mestral quasi Tramuntana al princip d'uns 15 nusos amb alguna ratxa de 19-20. Navego amb tota la vela posada, en algun moment m'etra dubte de si hauria de reduir vela pero les escores no son excessives així que aguanto amb tot el "drap" posat.

Primera navegada després de renovar l'Antifouling. Es nota moltíssim. A port, amb menys de 1000rpms el Nancy ja es posa al límit de 3 nusos. Sortirn, pujant a 2000, arriba a uns 5,7nusos. Fa poc vaig calcular la velcitat màxima del Nancy en 7,2 nusos, així que arribar a 5,7 a només 2000rpm em sembla que està molt bé. No el vaig pujar a 3600 rpm que pot perfectament, queda per un altre dia.

En tot cas, vaig arribar a l'Alçada de Port Forum a vela en menys de 45minuts, i en 15 més estava ja passades les xemeneies. Com que m'esperaven per dinar vaig fer mitja volta. Curiosament al girar 180 graus el vent també va rolar una mica i me'l vaig trobar ara quasi de ponent, per tant a cenyir de nou. per sort el Nancy si un cosa fa bé es cenyir. A poc més d'una milla de Port de sobte em vaig quedar quasi sense vent un moment i vaig decidir enrollar el gènova. I sort vaig tenir perquè poc després es va tornar a aixecar el vent i aquest cop amb ratxes de quasi 25 nusos que si m'enganxen amb gènova i major sencers m'haguessin fet patir una mica.

Al final torno amb major i motor l'últim tram. Tot i el fred que feia a Barcelona, a mar i amb un dia de sòl esplèndid quasi no es notava i no em va fer falta la segona jaqueta.

Una bona forma de començar l'any a mar. A sota una de les fotos, ja en penjaré més aviat.

TRIP: MBG

DATA: 03-01-2021

Comentaris