Muntar xarxes de guardamans

 Una millora que teniem pendent per tal de poder navegar mes tranquils amb nens i animals, era la de posar xarxes a la zona dels candelers i guardamans. Que son els candelers i els guardamans? Doncs els candelers son aquells pals verticals que té el vaixell al límit de la coberta units per un o més cables, que crec es diuen guardamans per formar una mena de barana i evitar o limitar al menys el risc de caiguda.

Les xarxes les vaig comprar a una web i em van costar uns 81€ transport inclòs. Per demanar-les vaig medir la distancia i els hi vaig donar. Pensaba que rebria alguna indicació o recomanació de si demanar una mica més o una mica menys i no va ser així. Al final, les xarxes van quedar una mica curtes respecte al objectiu inicial que era que cobrissin no només la zona de guardamans sinó també la zona del balcó de popa, es a dir la part de popa on passa d'haver-hi cables a haver-hi tubs d'inox.

Pero això no va ser un problema ja que al final em va semblar que era millor no cobrir els tubs d'inox amb xarxa perquè per aquella zona cal treballar, hi ha les  anelles salvavides, les cornamuses i es on assegurem el cap de l'enrotllador del gènova així que millor sense xarxa aquella zona.

Amb les xarxes a bord, em faltaba una altra cosa, un fil prim per enrotllar al voltant del guardamè superior i una corda mes gruixuda que es pogués tensar per la part inferior. El fil no el tenia pero el vaig aconseguir també online, la corda si que la tenia d'una compra anterior.

Divendres 28 de gener vaig anar de tarda a començar l'operació. Començant pel balcó de propa, vaig començar per la part superior a passar el fil prim per cada forat de la xarxa fent com un espiral. Es un procés una mica lent, pero desp´res de una mica de prova i error i de entendre que no val la pena fer-lo tot amb un sol fil, es bastant fàcil.Se'm va fer de nit i havia fet la part superior de la xarxa de babor. Al dia següent, a seguir, feia un dia de vent molt ratxejat així que probablement no soritiríem. Vaig agafar la bicicleta, vaig agafar la gossa i me la vaig emportar a que em fes companyia mentre muntava. Seguint el procés vaig fer la part inferior tensant la corda a cada candeler i donant-li una volta per asegurar-la una mica. La part inferior es fa força més de pressa que la superior. Altres velers no necessiten aquesta corda inferior perque tenen una peça d'alumini a la regala amb forats on es pot anar passant una altre cap fi, pero el Nancy no la té així que l'invent de la corda tensada va funcionar força bé.


Després de dinar vam seguir amb la xarxa de babor. Al final, devien ser unes 3 o 4 hores de feina en total. Feina bastant senzilla i per la que a part del material descrit la única cosa que vaig necessitar van ser unes tisores per tallar el fil, la corda i les restes de xarxa innecessaries. Dona gust quan un projecte es pot fer en relaitvament poc temps.

Comentaris